Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár
  • Kezdőlap >
  • MIK AZOK A KÖRNYEZETI STRESSZOROK ÉS AGRESSZOROK?

MIK AZOK A KÖRNYEZETI STRESSZOROK ÉS AGRESSZOROK?

    Tudjon meg többet a bőrünket veszélyeztető környezeti stresszorokról és agresszorokról, hogy felkészülten szállhasson szembe velük a mindennapokban.

    WHAT_ARE_ENVIRONMENTAL_AGGRESSORS_ARTICLE.jpg

    A szabadban és a négy fal között is mindenfelől környezeti agresszorok vesznek körül bennünket, amelyek negatív hatással lehetnek a bőrünkre. Ezek közé tartoznak például a légkondicionáló berendezések és a fűtés otthonunkban, a munkahelyünkön és másutt, ahol sok időt töltünk, amelyek nagyon szárítják a levegőt, ezáltal a bőr dehidratáltságát okozhatják. Bár e beltéri stresszorok bőrre gyakorolt hatásait egy párásítóval és hidratáló bőrápoló készítményekkel rendszerint könnyedén orvosolhatjuk, más káros környezeti tényezők elkerülhetetlenek lehetnek, és nem áll módunkban befolyásolni őket.

    MILYEN KÖRNYEZETI AGRESSZOROK VANNAK HATÁSSAL A BŐRÜNKRE?

    Ha a bőrt érő környezeti stresszre gondolunk, általában a napsütés jut először eszünkbe, és az UV-sugárzás valóban jelentős hatással lehet a bőr egészségére és megjelenésére. Ezért fontos, hogy mindennap alkalmazzunk széles spektrumú fényvédő készítményeket, és a nap folyamán ismételten vigyük fel ezeket. A napsugarak elleni védekezés önmagában azonban nem nyújt teljes védelmet ezzel a környezeti agresszorral szemben. A fényvédő készítmények csak az UVA- és UVB-sugarak által generált káros szabad gyökök 55%-ától védik meg a bőrt. (Olvasson tovább, ha többet szeretne megtudni a szabad gyökökről, és arról, hogy miként lehet a legátfogóbb védelmet biztosítani a környezeti stressz hatásai ellen).

    A bőrre ható egyéb környezeti stresszorok közé tartozik a talajközeli ózon, amely akkor keletkezik, amikor a napfény reakcióba lép a levegőben lévő vegyi anyagokkal, továbbá az olyan szennyezések, mint az autók kipufogógáza, az ipari kibocsátások és a cigarettafüst. A bőr a testünk elsődleges védelmi vonala ezekkel a környezeti ártalmakkal szemben, és a levegő minőségének romlásával a bőr potenciális károsodása növekszik.

    HOGYAN HATNAK A BŐRRE A KÖRNYEZETI AGRESSZOROKBÓL SZÁRMAZÓ SZABAD GYÖKÖK?

    Az ilyen típusú környezeti stresszorok közös jellemzője, hogy szabad gyökök képződéséhez vezetnek. Ezek az UV-sugarak, az ózon és a környezetszennyezés által létrehozott instabil molekulák úgy igyekeznek egyensúlyt teremteni, hogy a szomszédos molekulákkal reakcióba lépve „ellopják” az elektronokat. A bőrben és a test sejtjeiben a szabad gyökök erősen romboló hatásúak, és az általuk okozott rombolás idővel felerősödhet. A szabad gyökök által kiváltott láncreakció a sejt DNS-ének közvetlen károsodását eredményezheti. Mivel a sejtek DNS-e a sejtek alapvető funkcióinak, többek között az osztódásnak a tervrajzaként működik, ez a károsodás halmozottan jelentkezhet.
    Az UV-sugarak, az ózon és a környezetszennyezés által generált szabad gyököknek való hosszú távú kitettség hozzájárul a bőr öregedéséhez. A szabad gyökök egyik legjellemzőbb hatása a kollagén lebomlása, a bőr tömörségének és feszességének elvesztése, valamint az ráncok kialakulása. A szabad gyökök okozta károsodás emellett hozzájárulhat a bőr elszíneződéséhez, sőt, a szabad gyökök a bőrben lévő olaj oxidációjához vezethetnek, ami szerepet játszhat a pattanásokat kialakulásában.
    A SkinCeuticals tanulmánya a tipikus városi környezetet szimulálva vizsgálta a környezeti agresszorok, például az UV-sugarak, az ózon és a szennyezés bőrre gyakorolt hatását. Ez a figyelemfelkeltő kutatás megállapította, hogy az e három tényező által generált szabad gyökök jelentősen nagyobb hatással voltak a bőrre, mint a kettő kombinációja, vagy csak az egyik önmagában.

    HOGYAN VÉDIK AZ ANTIOXIDÁNSOK A BŐRT A KÖRNYEZETI AGRESSZOROKTÓL?

    A szabad gyököknek való kitettség kimeríti a bőr természetes antioxidáns védelmét, ezért a bőr rövid és hosszú távú egészségéhez és a bőr jó megjelenéséhez elengedhetetlen a mindennapos helyi C-vitamin antioxidánssal történő kezelés. A megfelelően összeállított antioxidáns úgy működik, hogy minden egyes instabil szabad gyökhöz egy elektront csatol. A szabad gyökök stabilizálásával az antioxidánsok segítenek megállítani azt a folyamatot, amely gyakorta a bőr öregedéséhez vezethet.

    A környezeti stresszhatások bőrre gyakorolt hatásainak enyhítésében kulcsfontosságú összetevő az L-aszkorbinsav (tiszta C-vitamin). A C-vitamin e különleges formája tudományosan bizonyítottan hatékony védelmet nyújt a környezetből származó szabad gyökök ellen, miközben javítja a bőr fotoöregedésének látható jeleit.

    SKINCEUTICALS ANTIOXIDÁNSOK A KÖRNYEZETI AGRESSZOROK ELLEN

    A SkinCeuticals valamennyi mindennapos helyi C-vitamin antioxidáns szérumát az L-aszkorbinsav ideális koncentrációjával és a bőrbe történő behatoláshoz szükséges pH-értékkel állítják elő. A speciális bőrtípusokra és problémás bőrfelületekre olyan készítményeket kínálunk, amelyek optimális védelmet nyújtanak a bőrre ható környezeti stresszorok által generált szabad gyökökkel szemben.

    „A HELYI C-VITAMIN ANTIOXIDÁNS SZÉRUM ÉS A SZÉLES SPEKTRUMÚ FÉNYVÉDŐ EGYÜTTESEN ALKALMAZVA BIZONYÍTOTTAN CSÖKKENTI A SZABAD GYÖKÖK KÁROS HATÁSAIT ÉS MEGVÉDI A BŐRT A KÖRNYEZETI AGRESSZOROKTÓL, ÉS KÖZÖSEN SEGÍTENEK MEGELŐZNI A KÜLSŐ TÉNYEZŐK ÁLTAL OKOZOTT FINOM VONALAK, RÁNCOK ÉS ELSZÍNEZŐDÉSEK IDŐ ELŐTTI KIALAKULÁSÁT.”

    CE FERULIC

    Mire való:Száraz bőr, finom vonalak és ráncok.
    Ez a C-vitaminnal, E-vitaminnal és ferulasavval gazdagított díjnyertes, szabadalmaztatott formula halványabbá teszi a finom vonalakat és ráncokat, csökkenti az arcbőr megereszkedését, a bőr öregedésének és a napsugárzás okozta károsodások egyéb látható jeleit. Kutatások kimutatták, hogy a C E Ferulic akár 41%-kal csökkenti a bőrben az UV-sugárzás, az ózon és a környezetszennyezés által előidézett szabad gyökök okozta károsodást.

    Phloretin CF

    Mire való: Elszíneződés
    A C-vitamin, a floretin és a ferulasav kombinációja révén ez az antioxidáns megvédi a bőrt a környezeti agresszoroktól, miközben javítja a finom vonalak és elszíneződések megjelenését és a bőr általános külsejét. A floretin angol nevének (Phloretin) „P” betűje segíthet megjegyezni, hogy ez a termék az ideális a pigmentáció esetén.

    Silymarin CF

    Mire való: Zsíros és pattanásos bőr
    Ez a zsíros és foltosodásra hajlamos bőrre kifejlesztett, napi használatra szánt, helyileg alkalmazható antioxidáns szérum védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, amelyek a bőrben lévő olaj oxidációját okozzák (ez kedvező környezetet teremt a foltok kialakulásához), valamint gyorsítják a bőr idő előtti öregedését. A célzott antioxidáns szérum emellett segít minimalizálni az zsírosodást, miközben finomabbá teszti a bőr textúráját, fokozza a bőr tisztaságát és enyhíti a finom vonalak megjelenését.

    SERUM 10 AOX+

    Mire való:Érzékeny bőr, a C-vitamin használatával most ismerkedő felhasználók
    Ez a zsíros és foltosodásra hajlamos bőrre kifejlesztett, napi használatra szánt, helyileg alkalmazható antioxidáns szérum védelmet nyújt a szabad gyökök ellen, amelyek a bőrben lévő olaj oxidációját okozzák (ez kedvező környezetet teremt a foltok kialakulásához), valamint gyorsítják a bőr idő előtti öregedését. A célzott antioxidáns szérum emellett segít minimalizálni az zsírosodást, miközben finomabbá teszti a bőr textúráját, fokozza a bőr tisztaságát és enyhíti a finom vonalak megjelenését.

    HOGYAN TEHETÜNK SZERT OPTIMÁLIS VÉDELEMRE MINDENFÉLE KÖRNYEZETI STRESSZORRAL SZEMBEN

    A helyi C-vitamin antioxidáns szérum és a széles spektrumú fényvédő együttesen alkalmazva bizonyítottan csökkenti a szabad gyökök káros hatásait és megvédi a bőrt a környezeti agresszoroktól, és közösen segítenek megelőzni a külső tényezők által okozott finom vonalak, ráncok és elszíneződések idő előtti kialakulását.

    Ha szeretné felfedezni a bőrének megfelelő ideális bőrápolási programot, amely antioxidáns szérumot és fényvédőt is tartalmaz a környezeti agresszorok bőrre gyakorolt lehetséges hatásai ellen, használja online Regimen Finder programunkat, látogasson el a SkinCeuticals SkinLab értékesítési pontjainak egyikére, vagy kérjen időpontot a SkinCeuticals bőrápolási szakemberétől egy személyes konzultációra.

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer