Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár

MI AZ A GLIKÁCIÓ?

    Tudjon meg mindent a glikációról: mit jelent, mi a szerepe az öregedésben, és mit tehetünk a bőr öregedésének látható jelei ellen.

    WHAT_IS_GLYCATION_ARTICLE.jpeg

    A bőr öregedése összetett folyamat. A bőre mindenkinek egyedi, így az öregedéssel kapcsolatos változások különböző időpontokban és különböző módon válnak láthatóvá. A bőrtípus (például zsíros vagy száraz) és a bőrtónus (világos vagy sötét) és számos más tényező is szerepet játszhat a finom vonalak, ráncok, elszíneződések, fakóság, feszességvesztés és az idő egyéb árulkodó jeleinek megjelenésében.
    Bőrtípustól vagy bőrszíntől függetlenül a sejtek szintjén zajló glikációnak nevezett folyamat is jelentős szerepet játszhat abban, hogy a bőr megjelenése az idő múlásával romlani kezd.

    MI AZ A GLIKÁCIÓ?

    A glikáció egy természetes, többfázisú élettani folyamat, amely akkor következik be, amikor a szervezetben lévő felesleges cukrok a bőr alapvető fehérjéihez, például a kollagénhez kötődnek. A kollagén létfontosságú szerepet játszik a bőr fiatalos megjelenésében, mivel egyfajta állványzatként működik, amely biztosítja a belső támasztékot, amely a sima, feszes bőrhöz szükséges.

    Amikor cukormolekulák a kollagénhez és más, a bőrt támogató fehérjékhez kapcsolódnak, a glikációs folyamat során speciális glikációs végtermékek, az úgynevezett A.G.E.-k keletkeznek. Az A.G.E.-k csökkentik a kollagén integritását, károsítják az önjavító képességét, gyengévé és törékennyé teszik ezeket a rostokat. Az eredmény: az öregedés látható jelei, mint például a bőr ráncosodása és megereszkedése.

    HOGYAN CSÖKKENTHETJÜK A GLIKÁCIÓ LÁTHATÓ HATÁSAIT A BŐRÖN

    Bár a glikáció természetes folyamat, többféle módon is minimalizálhatjuk az A.G.E.-ek kialakulását. A külső tényezőknek, például a napfénynek és a környezetszennyezésnek való kitettség csökkentése mellett az életmóddal kapcsolatos döntések is segíthetnek abban, hogy mérsékeljük a glikáció látható hatásait.

    Dohányzás : A dohányzás a bőr öregedésének jól ismert külső oka, és bizonyítottan szerepet játszik a glikáció folyamatában is. A dohányzás révén a bőrrel érintkező számtalan vegyi anyagon kívül ez a káros szenvedély felgyorsítja az A.G.E.-ek belső képződését is, és növeli azok lerakódását a bőrön belül.1

    Alkoholfogyasztás : Az alkoholos italok rendszerint sok cukrot tartalmaznak, ami elősegíti a bőrben zajló glikációs folyamatot. Ráadásul a szervezetben az alkohol lebontása során keletkező melléktermékek bizonyítottan fokozzák a glikációt is.2

    Táplálkozás Egy másik fontos életmódbeli tényező, amely hozzájárulhat a glikációhoz, a napi étrend. Kimutatták, hogy a bőrben található kollagén glikációja pozitívan korrelál a vércukorszinttel, és hogy az alacsony A.G.E.-tartalmú étrend jótékony hatással lehet a glikációra.3

    BŐRÁPOLÓ ÖSSZETEVŐK, AMELYEK SEGÍTHETNEK A GLIKÁCIÓ LÁTHATÓ JELEINEK KEZELÉSÉBEN

    Ugyan a glikáció biológiai folyamat, ám a korszerű, tudományosan alátámasztott bőrápolási termékek segíthetnek javítani az A.G.E.-knek a bőrre gyakorolt hatásán. A SkinCeuticals több mint 15 évet töltött a glikációs folyamat tanulmányozásával, és számos bizonyítottan hatékony összetevő erejét használja fel a bőr glikációjával összefüggő öregedés látható jeleinek kezelésére és javítására.

    • Proxylane™: Ez a bükkfából fenntartható módon előállított molekula segít javítani az öregedés látható jeleit, például a ráncokat és a bőr megereszkedését. A Proxylane™ emellett biológiai úton lebomlik, nem halmozódik fel és nem ökotoxikus.
    • Vadon termő gyümölcsök flavonoidjai:A fekete áfonya és a gránátalma kivonata segít védekezni a glikáció ellen (beleértve az UV-sugárzás által kiváltott glikációt is) és véd a szabad gyökök okozta károsodásokkal szemben.
    • Glicirretinsav: Az édesgyökér kivonatban természetes úton megtalálható összetevő segít fokozni a bőr természetes ragyogását azáltal, hogy ellensúlyozza az A.G.E. felhalmozódásával összefüggésben lévő tompa, fakó megjelenést.
    • HEPES: A szintetikusan előállított szulfonsav aktiválja a bőr felső rétegében lévő természetes enzimeket, amelyek elősegítik az egyenletes sejtmegújulást, miközben fenntartják a bőr nedvességtartalmát.
    • Niacinamid: Ez a B3-vitaminként is ismert, vízben oldódó vitamin nyugtatja bőrt és támogatást nyújt a bőr nedvességgátjának.

    FEJLETT SKINCEUTICALS KÉSZÍTMÉNYEK, AMELYEK A GLIKÁCIÓ LÁTHATÓ HATÁSAIT VESZIK CÉLBA

    A hatékony bőrápolás minden korosztály, bőrtípus és probléma esetén magában foglalja a napi helyileg alkalmazott C-vitamin antioxidáns, a széles spektrumú fényvédő és a megfelelő korrekciós termékek használatát. A glikáció látható hatásai elleni küzdelemben a SkinCeuticals két célzott, tudományosan megalapozott készítményt kínál, amelyek segítenek elérni a kitűzött célokat.

    TERMÉKEK

    A.G.E. Interrupter Advanced: Ez a gazdag, megnyugtató, forradalmi hatású korrekciós krém segít javítani a finom vonalak, ráncok és az öregedés egyéb látható jeleinek megjelenését, amelyeket a glikáció és a kollagén csökkenése idéz elő. A 18% koncentrált ProxylaneTM-et, 4,25% vadon termő gyümölcsök flavonoid keverékét (áfonya- és gránátalma-kivonat) és 0,1% glicirretinsavat tartalmazó, áttörést jelentő, klinikailag bizonyítottan hatékony krém kisimítja az orr és a szemöldök körüli látható ráncokat, a marionett-vonalakat és a szemöldök közötti barázdákat. Egy 12 hetes klinikai vizsgálat a finom ráncok megjelenésének 14%-os csökkenését, a homlokráncok 11,5%-os csökkenését és a szarkalábak 7%-os csökkenését is kimutatta.4

    A.G.E. Advanced Eye: A szem körüli vékony, érzékeny bőrfelületen gyakran elsőként jelennek meg a belső és külső öregedés látható jelei, és ez a ránctalanító hatású szemkrém javítja a glikációval és az A.G.E.-vel összefüggő sötét karikák, puffadtság és szarkalábak megjelenését. A kifejezetten a szemkörnyék érzékeny bőrére kifejlesztett selymes szemránckrém hatóanyagai között megtalálható a Proxylane™, az áfonyakivonat és a szinergikus peptidek elegye, valamint az optikai diffúzorok hatékony kombinációja, amelyek szórják a fényt és azonnal javítják az egész szemkörnyék ragyogását.

    Mindenkinek más a bőre, de a SkinCeuticals minden bőrtípushoz és minden bőrproblémához kínál ideális bőrápoló programot. Ha szeretné felfedezni azt a bőrápolási gyakorlatot, amely segíthet céljai elérésében, használja az online Regimen Findert, látogasson el a SkinCeuticals SkinLab értékesítési pontjainak egyikére, vagy kérjen időpontot a SkinCeuticals bőrápolási szakemberétől egy személyes konzultációra.



    1Gkogkolou, P., & Böhm, M. (2012). Advanced glycation end products: key players in skin aging? (Az előrehaladott glikáció végtermékei: a bőr öregedésének kulcsszereplői?)Dermato-endocrinology, 4(3), 259–270.
    2 Ichihashi, M., Yagi, M., Nomoto, K., & Yonei, Y. (2011). Glycation stress and photo-aging in skin. (Glikációs stressz és a bőr fotoöregedése). Anti-Aging Medicine, 8(3), 23–29.
    3 Gkogkolou, P., & Böhm, M. (2012). Advanced glycation end products: key players in skin aging? (Az előrehaladott glikáció végtermékei: a bőr öregedésének kulcsszereplői?) Dermato-endocrinology, 4(3), 259–270.
    Protokoll: 12 hetes, egyközpontú, klinikai vizsgálat 77 nő részvételével, 35–75 év, Fitzpatrick I–IV. típusú, enyhe vagy közepesen súlyos globális ráncok, finom vonalak, megereszkedett bőr, érdes bőrfelszín, egyenetlen bőrtónus, fakó arcszín. A.G.E. Interrupter Advanced terméket használtak naponta kétszer az arcra, a nyakra és a mellkasra fényvédő krémmel együtt 12 héten keresztül. A hatékonyság és a tolerancia értékelését a kiinduláskor, majd a 4., 8. és 12. héten végezték el.

    Skin Ceuticals

    Your browser isn't supported

    You can download a new browser :

    Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer