Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár

Dr. Sheldon Pinnell

DR. SHELDON PINNELL A tudós dr. Pinnell, a SkinCeuticals alapítója kutatásaival forradalmasította a helyi antioxidánsok világát. Ismerje meg a kiváló bőrgyógyász, professzor és vegyész munkáját!

Dr. Pinnell 2013 júliusában hunyt el. A tudomány és a bőrápolás iránti elkötelezettsége segítette a SkinCeuticals antioxidáns szakértő tekintélyének megalapozását. Munkája továbbra is inspirálja kutatásainkat, előmozdítja küldetésünket, a tudomány által támogatott fejlett bőrápolási megoldások fejlesztését.

Dr. Pinnell

Kiváló professzor, kollagénspecialista, vegyész és bőrgyógyász

Életrajz

Dr. Pinnell a Duke Egyetem neves bőrgyógyász professzora, és a Professor Emeritus a bőrgyógyászatban cím birtokosa a Dr. J. Lamar Callaway tanszéken. Közel 40 évig volt tagja a Duke Egyetem Orvostudományi Karának, és 15 évig volt dékán a Duke University School of Medicine Bőrgyógyászati Tanszékén. Itt képezte az Egyesült Államokból és a világ minden tájáról származó bőrgyógyász szakorvosokat és kutatókat. A rákkal és bőrbetegségekkel, valamint a bőr öregedési folyamataival kapcsolatos közel negyven éves kutatás tapasztalatai során Dr. Pinnell több mint 200 tudományos közleményt publikált a helyileg alkalmazott C-vitaminról, az antioxidánsokról, a kollagénszintézisről és a fotóöregedésről különböző tudományos folyóiratokban.

Tanulmányok

Dr. Pinnell orvosi diplomáját a Yale Egyetemen szerezte, orvosi gyakorlatát a Minnesota állambeli Minneapolisi Egyetem Kórházban végezte, majd bőrgyógyászati képzését a Harvard Egyetemen és a Massachusetts Általános Kórházban, Bostonban (Massachusetts államban) fejezte be. Dr. Pinnell kollagénkémikusként végezte el kutatói képzését a marylandi Bethesdában, valamint a müncheni Max Planck Biokémiai Intézetben. Dr. Pinnell a Duke Egyetemen szerzett kémiából bachelor fokozatot, majd Phi Beta Kappa akadémiai kitüntetéssel diplomát.

Szabadalmak

Dr. Pinnell bőrtudományi kutatásának eredmény nyolc szabadalom az elmúlt három évtizedben. A SkinCeuticals történetének legfontosabb szabadalma az "L-aszkorbinsav (C-vitamin) stabil oldata". Az ebben a tanulmányban ismertetett formulázási szabványok ma a Duke Antioxidáns szabadalom néven ismertek. Az eredetihez három további szabadalom is társul, az egyik a készítmény-specifikus alkalmazásra vonatkozik a bőrfeszesítő krémben és a szemkörnyékápoló krémben használt kombináció védelmére; egy másik a SkinCeuticals C+E bőrápoló termékekben használt kombináció védelme; a harmadik pedig a SkinCeuticals phloretin bőrápoló termékeiben használt készítményt védi. Ezek a szabadalmak együtt szilárd alapot biztosítanak a SkinCeuticals összes antioxidáns termékének.

Dr. Pinnell kutatása

Dr. Pinnell Duke Antioxidáns szabadalma a SkinCeuticals hajtóereje a cég megalakulása óta, de további mérföldkőnek számító felfedezéseket is tett az évek alatt. Bőrtudományi kutatási eredményeit lektorált folyóiratokban tették közzé, és azóta általánosan elfogadott módszerekként tartják nyilván őket bőrgyógyászati körökben.

Klinikai tanulmányok

Dr. Pinnellnek több mint 100 lektorált publikációja jelent meg, köztük sok közvetlenül az aktuális antioxidáns innovatív technológiákkal volt kapcsolatos:

Helyi L-aszkorbinsav perkután felszívódás vizsgálatok
Pinnell, S.R., et al.,Topical L-Ascorbic Acid: Percutaneous Absorption Studies. Dermatol Surg 27:2, 137-142, 2001
A SkinCeuticals vezette be elsőként a helyi antioxidánsok pontos protokoll előírásait, melyek biztosítják a bőrbe való ideális behatolást és védő hatást. Ezek a paraméterek azóta az antioxidáns készítmények standardjaként működnek.

Megnézem a tanulmányt>

UV-fényvédelem helyi antioxidánsok kombinációjával, C- és E-vitaminnal.
Lin, J.Y., Selim, M.A., Shea, C.R., Grichnik, J. M., Omar, M.M., Monterio-Riviere, N.A., and Pinnell, S.R. J Amer Acad Dermatol 48: 866-74, 2003.
A SkinCeuticals második generációs terméke fontos mérföldkövet jelent az antioxidáns technológia fejlesztésében. Először sikerült ugyanis létrehozni a vizes antioxidánst (C-vitamin) és az olajos antioxidáns (E-vitamin) keverékét.

Fénykárosodás és oxidatív stressz, valamint helyi antioxidánsok által biztosított védelem
Pinnell, S.R, J Am Acad Dermatol. 48(1): 1-19, 2003.
A környezet által okozott bőrkárosodások elleni teljes spektrumú védelem érdekében elengedhetetlen a helyi antioxidánsok mindennapos használata. Ez a szabad gyökök elleni védelem bizonyítottan segít megelőzni a bőr idő előtti öregedését.

Megnézem a tanulmányt>

A ferulinsavval stabilizált C- és E-vitamint tartalmazó, helyi antioxidáns oldat védelmet nyújt az ultraibolya sugárzás okozta károkkal szemben.
Pinnell, S. et al. J Am Acad Dermatol. 59(3):418-25, 2008.
A SkinCeuticals harmadik generációs topikális antioxidánsával, a C E Ferulic-kal a bőr természetes fényvédelmének nyolcszorosát, valamint egyedülálló öregedésgátló hatást biztosít.

Megnézem a tanulmányt>

További lektorált publikációk bizonyítják más antioxidánsok – köztük az alfa-liponsav, az ubikinon, az idebenon és a kinetin – hatástalanságát a bőr oxidatív stresszel szembeni védelmében:

Az alfa-liponsav nem hatékony helyi antioxidáns a bőr fényvédelmében.
Lin, J.Y., Lin, F-H., Burch, J.A., Selim, M. Angelica, Monterio-Riviere, N.A., Grichnik, J. M. and Pinnell, S.R. J Invest Dermatol, 123:5, 996-998, 2004.

Az ubikinon, az idebenon és a kinetin a C- és E-vitamin helyi antioxidáns és felursav kombinációjával összehasonlítva nem nyújt hatékony fényvédelmet a bőr számára.
Tournas, J.A., Lin, F-H, Burch, J.A., Selim, M.A., Monteiro-Riviere, N.A., Zielinski, J.E., and Pinnell, S.R. J Invest Dermatol, 126, 1185-1187, 2006.

Díjak és elismerések

Korunk egyik legelismertebb orvosaként és bőrtudósaként Dr. Sheldon Pinnell számtalan díjat és elismerést nyert. Legfontosabb elismerései:

 • J. Lamar Callaway professzora, a Duke Egyetem emeritus bőrgyógyász főprofesszora.
 • A Society for Investigative Dermatology tiszteletbeli tagsága
 • Amerika legjobb orvosainak trófea
 • Ki kicsoda a nemzetközi orvostudományban
 • Ki kicsoda a tudományban és mérnöktudományban
 • Ki kicsoda Amerikában
 • Az American Board of Dermatology diplomája
 • Az American Academy of Dermatology tagja
 • Az American Dermatological Association tagja
 • A Society of Investigative Dermatology tagja
 • Az Amerikai Orvosok Szövetségének tagja

2013-ban a Duke Egyetem Orvostudományi Kara és a Bőrgyógyászati Tanszék létrehozta a The Sheldon Pinnell Center for Investigative Dermatologyt, hogy Dr. Pinnell elkötelezettségének és munkásságának emlékére. A központ célja a bőrbetegségek kezelések új és innovatív módszereinek felfedezése, valamint a fiatal kutatók következő generációjának képzése. A Pinnell központ támogatja a pályakezdő bőrgyógyász kutatók munkásságát; posztdoktori ösztöndíjas képzését; a bőrbetegségek új terápiáihoz vezető transzlációs kutatásra összpontosító innovatív javaslatokat és új projekteket; valamint az invesztigatív kutatói közösség szemináriumait, alapvető létesítményei és laboratóriumai fejlesztését. Továbbá támogatja a transzlációs és klinikai kutatásokat.

11982 és 1997 között Dr. Pinnell osztályvezető világhírűvé tette a rábízott Bőrgyógyászati Klinikát. Új klinikusokát és kutatókat toborzott, támogatta az immunpatológiával és kötőszövetekkel kapcsolatos új kutatásokat és az új klinikai kezdeményezéseket. Komoly erőfeszítéseket tett sebkezelés, lézeres kezelések, bőrsebészet és a gyermekbőrgyógyászat területén. Igyekezetét 2009-ben a Bőrgyógyászati Osztály létrehozásával díjazták, melyet továbbra is innovatív hozzáállása és kiválósága miatt értékelnek a kutatás, a klinikai ellátás és képzés terén.

A Pinnell központ maradandó örökség. Kifejezi a személyzet és a hallgatók elismerését és háláját Dr. Pinnell fáradhatatlan mentorálásáért, az akadémiai élet lelkes felkarolásáért, intellektuális kíváncsiságáért és kiemelkedő vezetéséért, amely biztosította a nemzetközi elismerést a Duke Egyetem Bőrgyógyászati Tanszékének.

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer