Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár

Antioxidáns tudomány

Bőrvédelem belülről + korrekció kívülről

A megfelelő formulájú helyi antioxidánsok, védelmet nyújtanak a bőrt károsító szabad gyökök ellen. Korrektív hatásukkal javítanak a finom vonalakon és ráncokon, csökkentik a pigmentfoltokat, azaz átfogó öregedésgátló hatásúak.

De mik is azok az antioxidánsok, hogyan működnek, és milyen egyéb jótékony hatással vannak a bőrre ezek az aktív molekulák?

Mi az az antioxidáns?

Az antioxidáns olyan molekula, amely gátolja más molekulák oxidációját.

Az oxidáció az elektronokat vesztett molekulák károsodása. A szervezetben természetesen megtalálható ötféle sejtkárosodás ellen védo antioxidáns: a glutation, az ubikinon, aszkorbinsav (C-vitamin), alfa-tokoferol (E-vitamin) és az alfa-liponsav. Az antioxidánsok különbözo mechanizmusok segítségével állítják meg vagy semlegesítik a károsodást. A szervezetben található öt antioxidáns közül csak a C- és E-vitaminról igazolták, hogy bejut a borbe. Ezenkívül ismert néhány növényi antioxidáns, amelyek a borön fejtik ki hatásukat.

Mi az a szabad gyök?

A szabad gyökök páratlan elektronokkal rendelkező instabil, kémiailag erősen reaktív molekulák.

Ezeket az instabil molekulákat az UV-sugárzás, az infravörös sugárzás, a környezetszennyezés és az életmódbeli tényezok, például az alkohol és a cigarettafüst állítják elo. A borön belül a szabad gyökök károsítják a sejteket, azok DNS-ét és más létfontosságú sejtkomponenseket. Idovel a szabad gyökök által okozott károk az idoelotti boröregedés jelei megjelenéséhez vezet, beleértve a finom vonalak, ráncok, petyhüdtség, elszínezodések vagy akár a borrák megjelenését.

Míg a fényvédo az elso védelmi vonal, és elengedhetetlen a borfelület védelméhez az UVA és UVB sugarak káros hatása ellen, a fényvédo szurok csak a szabad gyökök 55%-ától* védik meg a bort. A helyi antioxidánsok a borben hatva semlegesítik a szabad gyököket és védenek az UV-sugárzástól. A helyi antioxidáns és a fényvédo együttes használata napi borápoló rutin keretében átfogó védelmet nyújt a környezeti ártalmak ellen.

*Haywood, R., et al, J Invest Dermatol 2006;121:862-868

SkinCeuticals: Az Antioxidáns Szaktekintély

1997-ben a SkinCeuticals megváltoztatta a bőrápolás arculatát a Serum 10 és Serum 15 bevezetésével, amelyek a cég első stabilizált, tiszta L-aszkorbinsav helyi antioxidánsai.

Az antioxidáns technológia négy generációját képviseli, amelyekről bebizonyosodott, hogy minden egyes fejlesztéssel megduplázzák a bőr természetes védelmét. A SkinCeuticals nyolc készítményt kínál az arc és a szemkörnyék számára.

A SkinCeuticals különbség

A helyi C-vitamin antioxidánsnak be kell hatolnia a bőrbe, hogy hatékony legyen. Ezt három tényező biztosítja: a felhasznált C-vitamin formája, koncentrációja és az oldat pH értéke.

A SkinCeuticals alapító tudósa, Dr. Sheldon Pinnell kutatásokat végzett az antioxidánsok összetételével kapcsolatban, és felfedezte a Duke Antioxidáns szabadalomként ismert tényezoket. A SkinCeuticals az egyetlen márka, amely ezeknek a szabványoknak megfeleloen állít elo antioxidánsokat.

A szabadalom óta eltelt években minden következo antioxidáns generációt szigorú klinikai vizsgálatoknak vetették alá – és az eredmények egyértelmuek: a SkinCeuticals helyi antioxidánsai semlegesítik a napsugárzás és más környezeti tényezok által okozott szabad gyököket a belso védelem érdekében és serkentik kollagéntermelést a külso korrekció érdekében.

Szeretnék többet tudni>

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer