Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár

BŐRELSZÍNEZŐDÉS

FEJLETT BŐRÁPOLÁS A BŐR ELSZÍNEZŐDÉSÉRE

A bőr elszíneződését a felesleges melanin - a bőr színét adó természetes pigment - okozza, amely túltermeléséért gyakran felelős az UV-sugárzás, a környezetszennyezés, a hormonális ingadozások, a korábbi aknés foltok és a természetes öregedés. A SkinCeuticals bőrelszíneződés elleni termékei hámlasztják az elhalt hámsejteket, a ragyogóbb bőrtónusért, és védik a bőrt a szabad gyökök és az UV-sugarak által okozott környezeti károktól.

A bőr felesleges pigmentje

Les mélanocytes produisent trop de mélanine

Szeretnék többet tudni a bőrelszíneződésekről>

Szeretnék többet tudni a bőrelszíneződésekről

mi az a bőrelszíneződés?

Az elszínezodés, amelyet néha hiperpigmentációnak vagy sötét foltoknak is neveznek, a borön lévo sötétebb tónusú foltok formájában jelenik meg. Gyakori borprobléma, elszigetelt pöttyök vagy foltok is elofordulhatnak. Mivel az elszínezodéseket elsosorban a napfény okozza, leggyakrabban az arcon, nyakon, mellkason, kezeken és karokon jelennek meg. Az elszínezodések ido elotti öregedést eredményezhetnek.

A BŐR ELSZÍNEZŐDÉSEI MEGMAGYARÁZVA

Mi okozza a bőrelszíneződést?

A bor melanint tartalmaz, amely a természetben eloforduló, a bor színéért felelos pigment. Célja a védelem, ezért válik a bor sötétebbé, ha napsugaraknak van kitéve megfelelo fényvédo nélkül. A melanin termelodhet a bor felso rétegét ért sérülésekre vagy támadásokra adott védekezo válaszként.

Bár a bor elszínezodésének elsodleges oka a napozás, számos tényezo hozzájárulhat a kialakuláshoz. A genetika, a hormonális ingadozások, a pattanások, a helyi borirritáció és más környezeti ártalmak, például a szennyezés okozta szabad gyökök. Az okoktól függetlenül a borelszínezodés megjelenhet sötét foltok, elszigetelt foltok vagy az arc általános sötétebb tónusa formájában. Gyakran nehéz kezelni, és a megelozés kulcsfontosságú. Ezért is fontos a következok rendszeres használata  fényvédő  és egy hatékony  helyi C-vitamin antioxidáns.

Milyen összetevőkre kell figyelnem, amikor bőrelszíneződést célzó termékeket vásárolok?

Sok olyan  összetevő  létezik, amelyekről azt állítják, vagy bizonyították, hogy csökkenti a bőr elszíneződéseit és ragyogóbbá teszi az arcszínt. A jól vizsgált összetevők közé tartozik a tiszta  C-vitamin  (l-aszkorbinsav) és a floretin nevű hatásos  antioxidánsok  - mindkettő megtalható a Phloretin CF és a Phloretin CF gélben. A retinol egy másik kulcsfontosságú összetevő, amely hatásosnak bizonyult az elszíneződések kezelésében, és amelyet a bőrgyógyászok gyakran ajánlanak. SkinCeuticals  Metacell Renewal B3  niacinamidot tartalmaz, amely egy másik fontos összetevő az elszíneződések kezelésében. A B3-vitaminként is ismert niacinamid segít csökkenteni az elszíneződések és a foltok megjelenését.

A hidrokinon szintén gyakori összetevo, amelyet elsosorban orvosok használnak, de alacsonyabb százalékban vény nélkül is kapható. Sok orvos ajánlja inkább a hidrokinon alternatíváit annak mellékhatásai miatt. A fényvédo szurok szintén elengedhetetlenek az elszínezodéssel kapcsolatos problémák esetén, mivel védik a bort az UV-károsodástól.

Hogyan módosítsam a bőrápoló rutinom, ha a bőr elszíneződését szeretném megcélozni?

A bőr elszíneződésének javítására a legátfogóbb megoldás a megelőzés és a korrekció. Vessen be egy hatékony helyi  C-vitamin antioxidánst  valamint  Phloretin CF-et  vagy  Phloretin CF Gel-t  reggelre az UV és a szennyezés okozta szabad gyökök elleni védelem érdekében. A széles spektrumú fényvédo krém szintén elengedhetetlen, hogy megvédje a bort az UV-sugaraktól, amelyek a pigmenttermelo sejteket új (és nem kívánt) melanin létrehozására késztetik. Végül, a meglévo elszínezodések csökkentésére és a bor ragyogásának fokozására kifejlesztett célzott korrekciós megoldásokkal való kombinálás optimalizálja az eredményeket. SkinCeuticals  Advanced Pigment Corrector  egy mindennapi használatra alkalmas, többfunkciós, könnyu krém, amely segít csökkenteni a felszíni elszínezodések jelentését, és javítja a bor általános tónusát. A retinolos krémek is igen hatékonyak lehetnek a bor elszínezodésének javításában. A SkinCeuticals Retinol 0,3 egy célzott archámlasztó, amely felgyorsítja a sejtcserét, hogy javítsa a bor tónusának és textúrájának megjelenését. Az elszínezodések megjelenésének csökkentése idobe telik, legyen türelmes és ne adja fel a kezelést.

Léteznek olyan kozmetikai kezelések, amelyek segíthetnek a bőr elszíneződésének javításában?

Az orvosok és a borápolási szakemberek felbecsülhetetlen értéku partnerek az elszínezodések kezelésében. Számos olyan kezelést kínálnak, amelyekkel gyorsan és hatékonyan csökkentheto a bor elszínezodése. A lehetoségek közé tartoznak a lézerek, az intenzív impulzusfény (IPL) és a kémiai hámlasztás. A bor tónusától, az elszínezodés súlyosságától és a kezelés toleranciájától függoen ajánlják a legjobb kezelést. A lézerek és az IPL-kezelések fényt használnak a borben lévo melaninklaszterek megcélzására és eltávolítására. A kémiai hámlasztások különbözo savakkal hámlasztva csökkenti az elszínezodéseket. A SkinCeuticals Advanced Corrective Peel egy különleges borgyógyászati  kémiai hámlasztóAz Ön  SkinCeuticals bőrszakértője  ajánlhat a kezelést hatékonyan kiegészítő otthoni bőrápoló termékeket is.

Mi a gyulladás utáni hiperpigmentáció?

A gyulladás utáni hiperpigmentáció (PIH) egy olyan típusú sötét folt, amely a bor aknés sérülése után jelentkezhet. A napsugárzással, gyantázással, lézeres kezelésekkel vagy más irodai eljárásokkal kapcsolatos hohatás is okozhatja. A PIH gyakrabban fordul elo a sötétebb bortónusú embereknél.

Milyen különböző típusú bőrelszíneződéseket ismerünk?

A bor elszínezodésének számos típusa létezik, többek között, de nem kizárólagosan a napfoltok, az akne utáni foltok és a túlzott pigmentáció. A bor elszínezodése lehet enyhe, közepes vagy súlyos jellegu. A bor elszínezodése függ a bortípustól, a környezeti hatásoktól, genetikai adottságoktól és hormonális változásoktól. A bor elszínezodésével kapcsolatban mindig konzultáljon  bőrápoló szakemberrel  aki egyedi igényeire szabott kezelést tud ajánlani.

Szűrés

Termékkategóriák

Bőrtípus

Rendezés

Szűrés

Termékkategóriák

Bőrtípus

Rendezés

C E Ferulic ®

C E Ferulic ®

Szabadalmaztatott nappali C-vitamin szérum, amely kisimítja a finom vonalakat és ráncokat, csökkenti a bőr feszességvesztését és ragyogóvá teszi az arcszínt. Antioxidánsok szinergikus kombinációját tartalmazza: 15% tiszta C-vitamin (L-aszkorbinsav), 1% E-vitamin (alfa-tokoferol) és 0,5% ferulasav, hogy fejlett védelmet nyújtson a környezeti agresszorokkal szemben.

C E Ferulic ®

Phloretin CF ®

Phloretin CF ®

Szabadalmaztatott nappali C-vitaminos arcszérum, amely fokozott védelmet nyújt a környezeti agresszorokkal szemben. Antioxidáns szérum, amely csökkenti a pigmentfoltok megjelenését, kisimítja a finom vonalakat és egységesíti a bőr tónusát.

Phloretin CF ®

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer