Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár

BŐRELSZÍNEZŐDÉS

FEJLETT BŐRÁPOLÁS A BŐR ELSZÍNEZŐDÉSÉRE

A bőr elszíneződését a felesleges melanin - a bőr színét adó természetes pigment - okozza, amely túltermeléséért gyakran felelős az UV-sugárzás, a környezetszennyezés, a hormonális ingadozások, a korábbi aknés foltok és a természetes öregedés. A SkinCeuticals bőrelszíneződés elleni termékei hámlasztják az elhalt hámsejteket, a ragyogóbb bőrtónusért, és védik a bőrt a szabad gyökök és az UV-sugarak által okozott környezeti károktól.

A bőr felesleges pigmentje

Les mélanocytes produisent trop de mélanine

Szeretnék többet tudni a bőrelszíneződésekről>

Szeretnék többet tudni a bőrelszíneződésekről

mi az a bőrelszíneződés?

Az elszínezodés, amelyet néha hiperpigmentációnak vagy sötét foltoknak is neveznek, a borön lévo sötétebb tónusú foltok formájában jelenik meg. Gyakori borprobléma, elszigetelt pöttyök vagy foltok is elofordulhatnak. Mivel az elszínezodéseket elsosorban a napfény okozza, leggyakrabban az arcon, nyakon, mellkason, kezeken és karokon jelennek meg. Az elszínezodések ido elotti öregedést eredményezhetnek.

A BŐR ELSZÍNEZŐDÉSEI MEGMAGYARÁZVA

Mi okozza a bőrelszíneződést?

A bor melanint tartalmaz, amely a természetben eloforduló, a bor színéért felelos pigment. Célja a védelem, ezért válik a bor sötétebbé, ha napsugaraknak van kitéve megfelelo fényvédo nélkül. A melanin termelodhet a bor felso rétegét ért sérülésekre vagy támadásokra adott védekezo válaszként.

Bár a bor elszínezodésének elsodleges oka a napozás, számos tényezo hozzájárulhat a kialakuláshoz. A genetika, a hormonális ingadozások, a pattanások, a helyi borirritáció és más környezeti ártalmak, például a szennyezés okozta szabad gyökök. Az okoktól függetlenül a borelszínezodés megjelenhet sötét foltok, elszigetelt foltok vagy az arc általános sötétebb tónusa formájában. Gyakran nehéz kezelni, és a megelozés kulcsfontosságú. Ezért is fontos a következok rendszeres használata  fényvédő  és egy hatékony  helyi C-vitamin antioxidáns.

Milyen összetevőkre kell figyelnem, amikor bőrelszíneződést célzó termékeket vásárolok?

Sok olyan  összetevő  létezik, amelyekről azt állítják, vagy bizonyították, hogy csökkenti a bőr elszíneződéseit és ragyogóbbá teszi az arcszínt. A jól vizsgált összetevők közé tartozik a tiszta  C-vitamin  (l-aszkorbinsav) és a floretin nevű hatásos  antioxidánsok  - mindkettő megtalható a Phloretin CF és a Phloretin CF gélben. A retinol egy másik kulcsfontosságú összetevő, amely hatásosnak bizonyult az elszíneződések kezelésében, és amelyet a bőrgyógyászok gyakran ajánlanak. SkinCeuticals  Metacell Renewal B3  niacinamidot tartalmaz, amely egy másik fontos összetevő az elszíneződések kezelésében. A B3-vitaminként is ismert niacinamid segít csökkenteni az elszíneződések és a foltok megjelenését.

A hidrokinon szintén gyakori összetevo, amelyet elsosorban orvosok használnak, de alacsonyabb százalékban vény nélkül is kapható. Sok orvos ajánlja inkább a hidrokinon alternatíváit annak mellékhatásai miatt. A fényvédo szurok szintén elengedhetetlenek az elszínezodéssel kapcsolatos problémák esetén, mivel védik a bort az UV-károsodástól.

Hogyan módosítsam a bőrápoló rutinom, ha a bőr elszíneződését szeretném megcélozni?

A bőr elszíneződésének javítására a legátfogóbb megoldás a megelőzés és a korrekció. Vessen be egy hatékony helyi  C-vitamin antioxidánst  valamint  Phloretin CF-et  vagy  Phloretin CF Gel-t  reggelre az UV és a szennyezés okozta szabad gyökök elleni védelem érdekében. A széles spektrumú fényvédo krém szintén elengedhetetlen, hogy megvédje a bort az UV-sugaraktól, amelyek a pigmenttermelo sejteket új (és nem kívánt) melanin létrehozására késztetik. Végül, a meglévo elszínezodések csökkentésére és a bor ragyogásának fokozására kifejlesztett célzott korrekciós megoldásokkal való kombinálás optimalizálja az eredményeket. SkinCeuticals  Advanced Pigment Corrector  egy mindennapi használatra alkalmas, többfunkciós, könnyu krém, amely segít csökkenteni a felszíni elszínezodések jelentését, és javítja a bor általános tónusát. A retinolos krémek is igen hatékonyak lehetnek a bor elszínezodésének javításában. A SkinCeuticals Retinol 0,3 egy célzott archámlasztó, amely felgyorsítja a sejtcserét, hogy javítsa a bor tónusának és textúrájának megjelenését. Az elszínezodések megjelenésének csökkentése idobe telik, legyen türelmes és ne adja fel a kezelést.

Léteznek olyan kozmetikai kezelések, amelyek segíthetnek a bőr elszíneződésének javításában?

Az orvosok és a borápolási szakemberek felbecsülhetetlen értéku partnerek az elszínezodések kezelésében. Számos olyan kezelést kínálnak, amelyekkel gyorsan és hatékonyan csökkentheto a bor elszínezodése. A lehetoségek közé tartoznak a lézerek, az intenzív impulzusfény (IPL) és a kémiai hámlasztás. A bor tónusától, az elszínezodés súlyosságától és a kezelés toleranciájától függoen ajánlják a legjobb kezelést. A lézerek és az IPL-kezelések fényt használnak a borben lévo melaninklaszterek megcélzására és eltávolítására. A kémiai hámlasztások különbözo savakkal hámlasztva csökkenti az elszínezodéseket. A SkinCeuticals Advanced Corrective Peel egy különleges borgyógyászati  kémiai hámlasztóAz Ön  SkinCeuticals bőrszakértője  ajánlhat a kezelést hatékonyan kiegészítő otthoni bőrápoló termékeket is.

Mi a gyulladás utáni hiperpigmentáció?

A gyulladás utáni hiperpigmentáció (PIH) egy olyan típusú sötét folt, amely a bor aknés sérülése után jelentkezhet. A napsugárzással, gyantázással, lézeres kezelésekkel vagy más irodai eljárásokkal kapcsolatos hohatás is okozhatja. A PIH gyakrabban fordul elo a sötétebb bortónusú embereknél.

Milyen különböző típusú bőrelszíneződéseket ismerünk?

A bor elszínezodésének számos típusa létezik, többek között, de nem kizárólagosan a napfoltok, az akne utáni foltok és a túlzott pigmentáció. A bor elszínezodése lehet enyhe, közepes vagy súlyos jellegu. A bor elszínezodése függ a bortípustól, a környezeti hatásoktól, genetikai adottságoktól és hormonális változásoktól. A bor elszínezodésével kapcsolatban mindig konzultáljon  bőrápoló szakemberrel  aki egyedi igényeire szabott kezelést tud ajánlani.

Szűrés

Termékkategóriák

Bőrtípus

Rendezés

Szűrés

Termékkategóriák

Bőrtípus

Rendezés

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer