Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár

KRÉMEK RETINOLLAL

CÉLZOTT TECHNOLÓGIA A LÁTHATÓ
ÖREGEDÉSGÁTLÓ HATÁSOKÉRT

A retinol az A-vitamin egyik formája. A SkinCeuticals egy nagyon koncentrált, tiszta retinolos, krém formulát kínál a kisebb és nagyobb ráncok, az egyenetlen bőrtónus, a foltok és a bőr elszíneződéseinek csökkentésének elősegítéséért. Ezt a célzott készítményt fokozott stabilizációs és bejuttatási technológiával tervezték a maximális hatékonyság biztosításáért az irritáció minimálisra csökkentése mellett.

banner_category_retinol_creams.jpg
Szeretnék többet tudni a retinolról

Összetevő a reflektorfényben: a retinol

Az egyik legszélesebb körben kutatott és bizonyított borápolási összetevo, a retinol bizonyítottan segít javítani az öregedés látható hatásait. Ez a hatásos összetevo elosegíti a sejtek cseréjét, hogy csökkentse a finom vonalak, ráncok, az egyenetlen bortónus és a borhibák megjelenését. A SkinCeuticals tiszta retinolt és kamillából nyert bisabololt tartalmazó retinolkrémek úgy lettek kifejlesztve, hogy biztosítsák a maximális hatékonyságot, miközben minimalizálják a retinolkrémek használatával járó irritációt.

retinol

retinol (a-vitamin) MEGMAGYARÁZVA

Mi az a retinol?

Az A-vitamin egy formája, a retinol vagy retinsav klinikailag bizonyítottan javít a ráncokon, a bor elszínezodésein és a borhibákon. A retinol elosegíti a sejtforgalmat, javítja a finom vonalak és ráncok, a bor elszínezodésének és a borhibák megjelenését. A borön alkalmazva a retinol retinsavvá alakul át, és gyakran az A-vitamin elviselhetobb formájának tekintik.

Hogyan használ a retinol a bőrömnek?

Az életkor elorehaladtával a bor természetes sejtcseréje csökken, ami matt, egyenetlen bortónust és érdes borfelszínt eredményez. A helyi retinolkrémek elosegítik a felszíni sejtek cseréjét, ami azt jelenti, hogy az elhalt hámsejtek gyorsabban távoznak, és láthatóan egészségesebb és ragyogóbb bort eredményeznek. Hasonlóképpen, a retinol hámlasztó mechanizmusa segít javítani a borhibák megjelenését azáltal, hogy megakadályozza, hogy az elhalt hámsejtek eltömítsék a pórusokat.

A tisztaság elengedhetetlen a retinol borben való hatékonyságához, mivel a tiszta retinol alakul a borben a legkönnyebben retinsavvá. Mindig a tiszta retinol magas koncentrációját keresse a retinolszármazékokkal, például a retinil-palmitáttal szemben. A SkinCeuticals tiszta, magas koncentrációjú retinolt használ, amelyet stabilizálással egészítettek ki a maximális átalakulás és hatékonyság biztosítása érdekében.

A retinol ugyanaz, mint a tretinoin?

A retinol és a tretinoin egyaránt A-vitaminból származó kémiai vegyületek. A tretinoin a retinsav csak receptre kapható gyógyszeres formája. Gyakran írják fel pattanásokra, de segít a finom vonalak, ráncok és borelszínezodések javításában is. Bár rendkívül hatékony, ez a helyi kezelés nemkívánatos mellékhatásokat okozhat, beleértve a borpírt, hámlást és szárazságot.1A helyi retinol viszont vény nélkül kapható. Bár hasonlóan működik, mint a tretinoin, a kutatások azt mutatták, hogy lényegesen kevesebb irritációs potenciált mutat.²

Az A-vitamin bőrszükségleteihez illő legmegfelelőbb formája megállapításához kérje  szakember segítségét.

Használhatok retinolt a napon?

A tiszta retinol eros hámlasztóként muködik, ami érzékennyé teheti a bort a napra és az UV-károsodásra. Ezért ajánlott a retinolt este alkalmazni, és mindig magas, széles spektrumú fényvédovel együtt használni. Sok orvos nem ajánlja a retinolt a nyári csúcsszezonban.

Emellett a kutatások azt mutatják, hogy egyes retinolkészítmények gyorsan lebomolhatnak, ha nem megfelelő védőcsomagolásban vannak. A SkinCeuticals retinolos krémek csomagolása biztosítja a stabilitást és a termék hatékonyságának védelmét.

Hogyan használjuk a retinolt?

Este, tisztítás és tonizálás után, vigyen fel egy borsónyi mennyiséget az ujjai hegyére. A túl sok retinol használata irritálhatja a bort. A terméket a szemkörnyék elkerülésével csepegtesse az arcára, és masszírozza be, amíg a termék fel nem szívódik. Az optimális eredmény érdekében hagyja felszívódni, mielott más borápolási termékeket alkalmazna. Kezdeti használatát korlátozza heti egy-két alkalomra, majd fokozatosan növelje a gyakoriságot éjszakai használatra, tolerancia szerint.

A tiszta retinol magas koncentrációja miatt csak éjszaka használjon retinolos krémet, hogy korlátozza a fényérzékenységet és az irritációt. Mindig alkalmazzon széles spektrumú fényvédő krémet, ha ezt a terméket használja.

video retinol

Mikor kerülje a retinolt?

A hámlasztó hatásmechanizmus miatt a helyi retinolkrémek növelhetik a bor érzékenységét és az irritáció lehetoségét, különösen, ha bizonyos gyógyszerekkel vagy kezelésekkel, például kémiai hámlasztással együtt alkalmazzák. Mivel a retinolos krémek fokozhatják a fényérzékenységet, nem javasolt a hosszabb ideig tartó napozás. Különösen fontos, hogy széles spektrumú fényvédo krémet alkalmazzon a termék használata során. Az olyan A-vitaminos termékek, mint a tretinoin és a retinol, nem javasoltak terhesség alatt. Kérjük, konzultáljon egy  szakorvossal  , hogy a retinolkrém használata ajánlott-e az Ön számára.

Segíthet a retinol a pattanásokon?

Ahhoz, hogy megértsük, hogyan segít a retinol a foltok csökkentésében, fontos megérteni, hogyan alakulnak ki az akne. A bor pórusaiban található mirigyek faggyút termelnek. Általában megfelelo mennyiségben, de idonként túl intenzíven muködhetnek, ami túlzott faggyútermelést eredményez. A felesleges faggyú és az elhalt hámsejtek kombinációja a pórusok eltömodését okozhatja, ami tökéletes feltételeket teremt a P.acnes baktériumok - a pattanások kialakulásáért felelos baktériumok számára, hogy csapdába essenek és elszaporodjanak.

A helyi retinolkészítmények növelik a bor sejtforgalmát, csökkentve az elhalt hámsejtek felhalmozódását. Mivel kevesebb elhalt hámsejt van jelen a bor felszínén, a pórusok nehezebben tömodnek el. A retinolos krémek kémiai hámlasztása kíméletesebb lehet, mint a mechanikus hámlasztás borradírokkal.

Azonban, mint minden helyi borápolási termék esetében, amely az aknét célozza, az eredmények idobe telhetnek. Fontos, hogy a retinolt és bármely más, a borhibák ellen ható terméket a borápoló szakember által javasolt módon alkalmazza. Az is lényeges, hogy  szélesspektrumú fényvédőt használjon  ha retinolos kezelést alkalmaz. Keresse a nem komedogén, olajmentes fényvédő készítményeket, amelyek magas UVA/UVB védelmet nyújtanak anélkül, hogy eltömítenék a pórusokat.

Mennyi időbe telik, amíg hozzászokik a retinolhoz?

A hozzászokás a retinolos krémhez egyénenként változó, a bortípusától, a jelenlegi kezelésétol és az Ön által használt retinol erosségétol függoen. A retinol használatának megkezdésekor normális a ""retinizálódási"" idoszak, amely körülbelül két hétig tarthat, és enyhe borpírral, hámlással, és kellemetlen érzettel járhat. Emiatt ajánlott a használatot heti egy-két alkalomra korlátozni, és fokozatosan növelni a gyakoriságot, amíg a bore meg nem szokja az éjszakai kezelést. Javasoljuk, hogy építse ki a toleranciát, mielott magasabb koncentrációjú retinolra térne át. A SkinCeuticals retinolos krémek 3 különbözo koncentrációban készültek, hogy minimalizálják a borirritációt, miközben maximalizálják a tiszta retinol elonyeit. A következokkel együtt használva  Triple Lipid Restore 2:4:2, a bőr retinolhoz való alkalmazkodási időszaka egy héttel lerövidülhet, és a tolerálhatóság javulhat. Mindig alkalmazzon  szélesspektrumú fényvédőt,  ha retinolos kezelést alkalmaz.

Szűrés

Bőrtípus

Bőrállapot

Rendezés

Szűrés

Bőrtípus

Bőrállapot

Rendezés

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer