Feliratkozás a Skinceuticals hírlevélre

Tájékozódjon híreinkről, fedezze fel legfrissebb újdonságainkat és a legújabb esztétikai trendeket

Bezár

BŐRÁPOLÓK GLIKOLSAVVAL

ETALONNAK SZÁMÍTÓ ÖSSZETEVŐ A RAGYOGÓ BŐRÉRT

A kémiai hámlasztás etalonnak számító összetevőjeként ismert glikolsav a legkisebb alfa-hidroxisav (AHA). Ez a hatásos összetevő arról ismert, hogy egyenletes hámlasztást biztosít a bőrön azáltal, hogy elősegíti a sejtregenerációt, és szépíti a kisebb ráncok, a bőrtextúra, a bőrtónus és a ragyogás megjelenését. A tisztító, szérum, tonik vagy krém kiszerelésben is elérhető SkinCeuticals glikolsavas formulák hatékony megoldást nyújtanak a különféle bőrproblémákra, beleértve a fakóságot, az egyenetlen bőrtextúrát és -tónust, bőrhibákat és/vagy a bőröregedés jeleit.

banner_category_glycolic.jpg
Szeretnék többet tudni a glikolsavról

Mi az a glikolsav?

Az általában cukornádból nyert glikolsav a legkisebb alfa-hidroxisav (AHA). Ez a hatékony összetevo fellazítja és felszabadítja az elhalt és kiszáradt sejteket, növelve a hámlás sebességét a bor felszínén. Ez elosegíti a sejtcserét, ami segít minimalizálni a finom vonalakat, az egyenetlen borfelszínt és a fakó bortónust. A glikolsav hatékonyságát a szabad sav értéke határozza meg - az aktív sav, amely a borön való munkavégzéshez rendelkezésre áll.

glycolic acid

A glikolsav elmagyarázva

Pourquoi l'acide glycolic est-il bon pour la peau ?

Ahhoz, hogy teljes mértékben megértsük, miért jó a glikolsav a bornek, fontos megérteni a bor természetes hámlási folyamatát. Bore minden hónapban megszabadul az elhalt hámsejtektol, és felfedi az alattuk lévo újabb, egészségesebb sejteket. Átlagosan ez a természetes hámlás vagy sejtcsere 28 naponta történik a fiatal felnotteknél. A bor öregedésével azonban a sejtek cserélodése lassabbá válik, ami az elhalt hámsejtek felhalmozódását eredményezi. Ez hozzájárul a bor fakóvá válásához, illetve az egyenetlen tónushoz és borfelszínhez.

A glikolsav olyan alapveto összetevo, amely segít eltávolítani az elhalt és dehidratált borsejteket a bor felszíni rétegébol. A mechanikus hámlasztószerekkel ellentétben, amelyek felszakíthatják a bort és gyulladást okozhatnak, a glikolsav hatékonyan oldja fel azokat a kötéseket, amelyek a felszíni elhalt sejteket a borhöz kötik, gyengéd, mégis hatékony hámlasztást biztosítva. Ez a felgyorsult sejtcsere elosegíti a bor tisztaságát, egyenletesebb bortónust és borszerkezetet.

Biztonságos a glikolsav használata?

Bármilyen kémiai vagy mechanikus hámlasztószer túlzott használata borpírhoz vagy irritációhoz vezethet. Mérsékelt koncentrációban azonban a glikolsav jól tolerálható éjszakai használatra, hogy elosegítse a bor természetes hámlását. Amikor a glikolsav-kezelést fontolgatja borápolási rutinjához, fontos, hogy meghatározza a megfelelo koncentrációt az adott borproblémához.

A 4% alatti koncentrációk alacsony szintu hámlasztást biztosítanak, és a formula hatékonyságától és pH-értékétol függoen naponta egyszer vagy kétszer használható. Néha a glikolsavat alacsonyabb koncentrációban is hozzá lehet adni az aknés készítményekhez a bor méregtelenítése és a sejtcsere fokozása érdekében. Ha olyan hatékony éjszakai terméket keres, amely elsosorban az öregedés látható jeleit, például a finom vonalakat, a fakóságot és a borfelszín struktúráját célozza, akkor a glikolsav 4-10%-os koncentrációja ajánlott. Bármilyen, 20% feletti koncentrációjú glikolsav-készítményt csak egy szakember ajánlhat és alkalmazhat.  bőrápolási szakértőEz tartalmazza  a kémiai gyöngyöcskéket, ami biztosítja az előkondicionálást és az esetleges speciális utókezelést. A glikolsav hámlasztó jellege miatt mindig alkalmazzon egy  széles spektrumú fényvédőt  a kezelés utáni napokon.

a bőrproblémának megfelelő koncentráció megtalálása

<4% GLYCOLIC Low-level exfoliation

4% GLYCOLIC Alacsony szintű hámlasztás

>20% GLIKOLIC Előkondicionálás és orvosi ajánlás szükséges.

Mi az ideális pH-szintje egy glikolsavas terméknek?

Nem minden glikolsavas borápoló termék egyforma. A pH-szint és a koncentráció által meghatározott szabad savérték határozza meg, hogy a glikolsavas kezelés mennyire lesz elonyös. A 4-10%-os glikolsav-koncentráció ideális éjszakai használatra, de az optimális hatékonyság érdekében alacsonyabb pH-érték szükséges a glikolsav erejének megorzéséhez. Mindig a szabad sav értékét keresse a glikolsav formulában, ne csak a feltüntetett teljes koncentrációt. A pH-szint emelkedésével a glikolsav nagymértékben semlegesülhet, csökkentve a hatékony savszintet és gyengítve annak erejét. A kulcs a glikolsav-koncentráció és a pH-szintek közötti megfelelo egyensúlyt tartalmazó formula megtalálása. 

Glycolic 10 Renew Overnight  10%-os szabad glikolsav-érték, nyugtató komplex és 2%-os fitinsav egyedülálló keverékét tartalmazza, amely tökéletes formulát biztosít, amely biztonságosan és hatékonyan javítja a bőr textúráját, ragyogását és általános ragyogását.

A pH hatása a glikolsav aktív koncentrációjára

8,7% szabad savérték pH 3

4% szabad savérték pH 4

0,6% szabad savérték pH 5

Mi az a glikolsavas hámlasztás?

Egyszeruen fogalmazva, a glikolsavas hámlasztás egy olyan kémiai hámlasztás, amely elsodleges hámlasztóanyagaként glikolsavat tartalmaz. A borápoló szakember által végzett ilyen kezelések hámlasztják és újra felszínre hozzák a bor legfelso rétegét, hogy alatta új, egészséges bort fedjenek fel. Hatékonyan növelik a sejtforgalmat, enyhítik a finom vonalak és ráncok megjelenését, valamint javítják a bor tónusát és textúráját. A glikolsavas hámlasztás során egy vagy több réteg oldatot visznek fel a borre elore meghatározott idore, a koncentrációtól, a bortípustól és a páciens kezelésre való reakciójától függoen. Miután az oldat a kívánt ideig hatott, a készítményt pufferoldattal vagy vízzel semlegesítik.

A glikolsavas hámlasztást követően a bőrápoló szakember alkalmazza a beavatkozás utáni ápolást, amely magában foglal egy magas színvonalú  széles spektrumú fényvédőt  , mely segít megvédeni a bort a káros UVA/UVB sugarak ellen. Bármilyen típusú kémiai hámlasztás után a bor érzékenyebb a környezeti agresszorok okozta károsodásra. Ezért kulcsfontosságú a fényvédo krém mindennapi, alapos használata. Borgyógyász szakembere fejlett otthoni ápolást is javasolhat a glikolsavas hámlasztás eredményeinek fenntartása és védelme érdekében.

Szeretnék többet tudni a kémiai hámlasztísról >

Milyen előnyei vannak a glikolsav kúrának?

A glikolsav hozzáadása a napi kezeléshez elosegíti a bor általános ragyogását. Ez a hatékony összetevo gyengéd hámlasztást biztosít a bor számára, hogy elosegítse a természetes sejtcserét. A SkinCeuticals számos glikolsavat tartalmazó, napi használatra kifejlesztett termékkel rendelkezik.Glycolic Renewal Cleanserideális a reggeli és esti használatra, a rutin elso lépéseként. Ez a hámlasztó tisztító gél az arcod lévo fakú, egyenetlen felületu bort célozza meg, és anélkül távolítja el a hosszan tartó sminket, hogy megfosztaná a bort a nedvességtol. Éjszaka egészítse ki a kezelésétGlycolic 10 Renew Overnightkezeléssel, amely 10%-os glikolsav szabad savtartalommal készült, és bizonyítottan 36%-kal növeli a bőr ragyogását.

Bármely magas koncentrációjú glikolsav termék használata esetén gyakori, hogy a bor méregtelenítésének enyhe tünetei, például borpír és átmeneti borpír jelentkezik. Ezek a mellékhatások általában megszunnek a folyamatos használat során. Kérjük, konzultáljon egybőrápolási szakemberrelha bármilyen kérdése támad.

Szűrés

Bőrtípus

Bőrállapot

Rendezés

Szűrés

Bőrtípus

Bőrállapot

Rendezés

Skin Ceuticals

Your browser isn't supported

You can download a new browser :

Firefoxgoogle chromeoperainternet explorer